“A Dolphin is een rockband van eigen bodem met leden uit de verschillende Vlaamse windstreken. De sounds van A Dolphin is U.S.-rock pure sang met old school riffs en eigentijdse sound. A Dolphin zag het licht in 2008 als powertrio. Het motto was eigen songs brengen in het rockgenre. Hun doel was vooral optreden verzorgen in het buitenland. Na verschillende rockwedstrijden en optredens in België en Nederland (waaronder Rock Affligem, Hoebelfeesten, Arona Rock, …) kwam de vraag voor een optreden in New York. Uiteindelijk kwam er een NY Tour 2009 met 10 optredens in evenveel dagen. De kers op de taart was een optreden op Times Square, wat tot nu toe nog geen enkele andere Belgische band voor elkaar heeft gekregen. Met de hulp van een Amerikaanse tourmanager kregen ze speelkansen op de NY radio, optredens in o.a. The Cake Shop, The Royal Underground, Saint Vithus en UC Lounge.”