NeverTheHero (NTH) brengt alternatieve pop/rocknummers met een rauw randje, daarvoor bundelen ze hun rijke muzikale ervaring uit eerdere muzikale rondzwervingen, dit resulteert in een gevarieerde brok degelijk gecomponeerde alternatieve pop-rock. Vaak eigenzinnig, soms gewaagd, steeds eerlijk en organisch en gebaseerd op rauw gitaarwerk. Meerstemmige en aanvullende zang, unieke samples, en ritmische creativiteit van drums en basgitaar,…. NeverTheHero heeft een eigen sound en is moeilijk in een bekend ‘hokje’ te plaatsen. De nummers behandelen goede en minder goede hedendaagse thema’s waar iedereen vroeg of laat mee te maken heeft. Waar de vier gasten van NeverTheHero eerder nooit echt ‘helden’ bleken (o.a. TrafficjaM en Neo Prophet), lijkt alles nu wel samen te vallen, ze hebben een jaar hard gewerkt aan nieuwe nummers om in de nabije toekomst een eerste song HERO te releasen en wellicht later een CD uit te brengen.